Clip-on lasni podaljški so eni izmed najbolj priljubljenih lasnih podaljškov na trgu. Ta status pa imajo zato, ker so kvalitetni, trpežni, preprosti za namestitev in enostavni za negovanje.

Poznamo naravne, sintetične in lasne dodatke (svetli clip-on prameni) clip-on lasnih podaljškov. So tudi cenovno dostopni za vse skupine ljudi.

Pritrjevanje clip-on podaljškov lahko poteka kar doma in to zelo enostavno. Največjo pozornost morate posvetiti kvaliteti takšnih lasnih podaljškov, saj ne želite, da se vam zelo hitro uničijo, da vam ne poškodujejo naravnih las in da so udobni za nošenje. Sponka na clip-on lasnih podaljških mora biti čim bolj majhna, zraven tega pa je zelo dobro če se vsaj približno ujema z barvo vaših naravnih las in z barvo vaših lasnih podaljškov. S tem boste dosegle, da bodo sponke skoraj neopazne za druge. Pritrjevanje clip-on lasnih podaljškov je zelo enostavno in hitro in za to delo ne potrebujete dragih pripomočkov ali pa še dražjega obiska vašega frizerja. Tudi pri odstranjevanju je tako, je zelo enostavno in kratkotrajno.

Pritrjevanje pa poteka po naslednjih korakih

S pritrjevanjem vedno začenjate na zatilju in se nato pomikate okoli glave. Nato pa še proti vrhu glave. Sponko za pritrjevanje namestite čisto ob lasnem korenu in jo zapremo, tako preprečimo, da se sponka vidi. Ko ste s tem zaključili, pa lahko začnete z oblikovanjem clip-on lasnih podaljškov po vaši želji (kodranje, ravnanje, barvanje in podobno). Tudi z odstranjevanjem je podobno in tudi zelo enostavno, samo da vse poteka v obratni smeri.

Da pa bi vse skupaj izgledalo karseda naravno, je priporočljivo, da so vaši naravno lasje dolgi vsaj 15 cm, ker če so krajši, se najbolj priporoča obisk vašega frizerja in pritrjevanje lasnih podaljškov prepustite strokovnjakom.