Naše podjetje je pred kratkim praznovalo 18 let delovanja – prišli smo do polnoletnosti. Lastniki in direktor so se dogovorili, da je treba številko primerno obeležiti, organizacijo pa so seveda prepustili meni, saj sem zadolžena tako za stike z javnostmi kot za druge oblike tržnega komuniciranja.

O tem, da bomo seveda priredili zabavo, na katero naj bi povabili vse svoje poslovne partnerje, seveda ni bilo dvoma, potrebno pa jih je bilo povabiti na zanimiv način, da bi se jih dogodka čim več udeležilo. Prav tako je bilo treba poskrbeti, da bodo pozornosti deležni tudi tisti, ki se ga ne bodo mogli udeležiti.

Imeli smo kar nekaj idej, a direktorju se je zdela odlična zamisel, da vsakemu povabljencu pošljemo torto v obliki našega logotipa. Prav. A kdo bo poskrbel za dostavo kupa tort?

Klasična paketna dostava seveda ne bi bila dobra, saj vsi vemo, kako na pošti pakete premetavajo in nalagajo enega na drugega – tudi tiste, ki imajo oznako, da je treba z njimi ravnati previdno. Zato smo se obrnili na kurirsko službo Kurirček, ki sicer skrbi za prenos dokumentacije in podobnih stvari za naše podjetje.

Kurirček nudi hitro dostavo po vsej Sloveniji, kar pomeni, da je njihova paketna dostava tako hitra, da se torte ne bodo mogle pokvariti, ker bi bile predolgo na toplem. Dostavljene so lahko hitro, in vsekakor jim ni treba med prevzemom in oddajo skozi ogromno množico rok, iz enega zbirnega paketnega skladišča v drugega … Ker Kurirček zagotavlja dostavo znotraj celotne Slovenije v roku nekaj ur, se nam je zdelo, da je njihova paketna dostava naravnost idealna – in zato smo se zanjo tudi hitro dogovorili.

Kaj pa poslovni partnerji iz tujine? Tistim iz bližnjih krajev v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem smo ravno tako posredovali torto, saj Kurirčkova paketna dostava vodi tudi v tujino.

In kako so bile torte sprejete? Z navdušenjem! Verjetno se namreč ne zgodi prav pogosto, da ti sredi delovnega dne na vrata pisarne potrka kurir, ki ti za spremembo ne prinese kupa dokumentov, temveč nekaj slastno jagodno čokoladnega. Mnogim našim partnerjem smo s tem presenečenjem tako polepšali dan, da so nas takoj poklicali in se nam zahvalili, poleg tega pa tudi potrdili, da se vidimo na naši zabavi.