Zadnjih nekaj tednov nas s vseh strani obsipavajo s podatkom, da bosta 27.08.2015 na nebu vidni dve luni. Pa krajšem raziskovanju sem ugotovila, da to ne bosta dve luni ampak bo zraven Lune viden še Mars, ki bo ravno na ta datum najsvetlejši. Ta fenomen bo viden s prostim očesom. Na ta datum se bo Mars Zemlji približal na “samo” 34 milijonov milj. Ta izredni dogodek se bo spet zgodil komaj leta 2287, tako da tega ne smete zamuditi.

Nekateri pa pravijo, da se to sploh ne bo zgodilo, ker je Mars res štirikrat večji od zemljine Lune ampak je tudi dvestokrat bolj oddaljen in tega ne bo mogoče videti s prostim očesom. Trdijo, da bo Mars viden samo kot malo večja zvezda, z rahlim rdečkastim odsevom. Če pa bi si želeli vse skupaj ogledati malo pobližje, pa vam svetujem pogled skozi teleskop.

Tudi nekoč je imela Zemlja kar dve Luni. Nekateri znansveniki se s to trditvijo strinjajo, drugi pa spet ne. V tem svetu je vedno tako, da so ljudje razdeljeni na dva tabora.
Zraven današnje Lune bi naj bil še manjši satelit s tridesetkrat manjšo težo. Ti telesi sta krožili okoli Zemlje pred več kot štirimi milijardami let. Pred približno sto milijoni let pa je manjša luna trčila v površje večje. V tem pa so našli razlago o tem, da je naša Luna na eni (naši) strani gladka, na drugi (tisti, ki je ne vidimo) pa gorata. Kot posledica tega trka je naša Luna tudi dobila obliko. Na eni strani je malo izbočena. Gladka stran Lune je bogata s kalijem in fosforjem.

Seveda pa je vse to lahko res ali pa tudi ne. Mi vemo toliko, koliko ljudje, ki se s tem ukvarjajo, želijo. Veliko stvari se dogoja in jih mi ne vemo, ker bi lahko povzročile preveliko paniko.