Pluta Wise je talna obloga, ki sledi načelom trajnosti. Uporabnik zaradi tega ni prikrajšan za udobje.

Kako nastane Pluta Wise in zakaj ji rečemo zelena talna obloga?

Ostanki pri proizvodnji plutovinastih zamaškov se zmeljejo in skupaj z ostalim lubjem plutovca predstavljajo osnovno surovino za proizvodnjo talne obloge.

Za uporabo plute se odločajo predvsem okoljsko zelo zavedni ljudje, saj v postopku pridobivanje plute ni posekano, niti poškodovano nobeno drevo. Drevesa se le lupijo in lupljenje plute je najbolje plačano kmetijsko delo v svetu. Gre za popolnoma ročno dela, brez vsakršnega onesnaževanja zaradu uporabe kmetijske mehanizacije. Drevesa, ki so olupljena so sposobna iz zraka posrkati tudi do 5x več CO2 kot običajno. Odpadni prah iz proizvodnje se porabi za biomaso, ki pokrije večino potreb po energiji v samem procesu proizvodnje talnih oblog.

Pluta je ne samo zvočno in toplotno izolativna, odporna je tudi na mehanske poškodbe, udobna za počutje celega telesa in ima vpliv na boljšo kvaliteto zraka v samem prostoru. Wise pluto lahko uporabite praktično v vsakem prostoru, tudi kuhinji, saj je 100% vodoodporna, spada pa v razred obrabe W33, kar pomeni uporabo v vseh stanovanjskih in tudi javnih prostorih. Je prvi izdelek, ki je sestavljen 100% iz plute in hkrati omogoča plavajoče polaganje. Seveda je tudi lepljenje še vedno možno. Omogoča polaganje tudi v večjih prostorih brez dilatacije. Ste po do sedaj prebranem že skoraj povsem odločeni, da bo pluto vaša izbira, a vas moti zunanji izgled? Digitalni tisk poskrbi, da je pluta Wise na voljo tudi v izgledu lesa.

Se želite v svojem domu dobro počutiti, obenem pa biti spoštljivi tudi do narave? Potem je pluta kolekcije Wise prava izbira za vas. Za vse dodatne informacije se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vam ustrezno svetovali pri urejanju vašega doma, kjer se boste počutili prijetno in domačno.