Anonymous je mednarodna mreža aktivistov in hekerskih subjektov. Nastal je leta 2003. Člani te zloglasne organizacije pa so znani predvsem po tem, da ne poznamo njihove identitete in da nosijo maske, ko se pojavijo v javnosti.

Zelo odmevna afera se je zgodila leta 2008, ko so se spravili na scientološko cerkev in njeno vero. Kasnejše tarče so bile vlade ZDA, Izraela, Tunizije, Ugande in seveda najbolj aktualno ISIS (samooklicana islamska država). Podporniki Anonymousa pravijo, da so to borci za svobodo, kot nekakšni digitalni Robin Hood. Leta 2012 so se uvrstili celo med 100 najbolj vplivnih ljudi sveta.

In zgodil se je petek 13. v Parizu. Dovolj velik povod za novo sproženo akcijo Anonymous. V javnost so poslali prvo sporočilo: “Pričakujte nas!”
Tudi njihovo naslednje sporočilo je bilo kar udarno: “Ne bomo odpustili in ne bomo pozabili. Storili bomo vse, kar je potrebno, da jih ustavimo!” S temi izjavami so začeli do sedaj največjo akcijo, ki se bo dogajala pod imenom OpParis. S to operacijo bodo poskušali razkrinkati vse člane, ki so kakorkoli povezani s tem in z vsemi ostali terorističnimi napadi. Že po januarskem napadu na Pariz, so se osredotočili na vse te ekstremiste, samo so sedaj še bolj odločni, da bodo prišli temu do konca. Za začetek so na Twitterju onemogočili že 4000 profilov ljudi, ki bi lahko bili kakorkoli povezani z napadi. Anonymous trdijo, da njijova sedanja operacija ni povezana le s Parizom, ampak tudi z napadi v Libanonu, Siriji, Afriki in drugod.

Upamo lahko samo, da bo nekaj iz vsega tega, ker če ne bo, potem… se nam ne piše dobro. Ker je v tej skupini Anonymous veliko zelo sposobnih ljudi, ki vedo kaj delajo. Če se za nekaj odločijo, so že v preteklosti dokazali, da to tudi, zelo kvalitetno, naredijo do konca.