Ste naveličani mestnega hrupa? Bi radi ubežali mestnemu vrvežu, vsakodnevni rutini in stresu? Vam ne dišijo trume turistov, ki vas (v obljudenih letoviščih in na priljubljenih izletniških destinacijah) spremljajo na vsakem koraku? Si želite miru in spokojnosti? Potemtakem je oddih na turistični kmetiji – novi način dopustovanja, katerega priljubljenost čedalje bolj narašča – idealen za vas!

Glavne prednosti dopustovanja na turistični kmetiji, katerih število vse bolj narašča, so vsekakor neokrnjena narava in sveži zrak; spokojnost, mir in tišina; občutek domačnosti in gostoljubnosti; domača, okusna, kvalitetna in povrhu vsega še organsko pridelana hrana; udobna namestitev za ugodno ceno ter možnost aktivnega preživljanja časa. Poleg tega vam bo oddih na kmetiji omogočil tudi spoznavanje tradicije in kulturnega izročila, načina življenja, ki poteka v sožitju z naravo ter značilnosti ekološkega kmetovanja.

Ena od številnih slovenskih turističnih kmetij je tudi Domačija Lojtrnik, ki leži na 700-ih metrih nadmorske višine, v idilični kraški vasici Laže. Kmetija, ki se nahaja na obronku – med Nanos in Vremščico vpete – doline, vas bo razvajala z izjemno kulinariko in odlično kapljico ter pestrim naborom različnih aktivnosti (od ježe konj, teka, hoje in kolesarjenja po številnih ter različno zahtevnih kolesarskih poteh, do planinarjenja po okoliških hribih in planotah (Nanos, Vremščica, Slivnica, Slavnik, Kokoška), krajših izletov z ogledi bližnjih naravnih in kulturnozgodovinskih znamenitosti ter poležavanja v senci mogočnih hrastov in starikavih kostanjev) skozi vse leto. Obenem ponujajo tudi različne programe aktivnih počitnic za otroke in prirejajo nekoliko drugačna praznovanja otroških rojstnih dni. V kolikor pa želite v objemu neokrnjene narave preživeti dlje časa, si lahko rezervirate tudi enega izmed štirih, lično in sodobno opremljenih apartmajev.

Smo v vas zdramili željo po drugačnem oddihu? Potem za več informacij o dopustovanju na turistični kmetiji kliknite tukaj.