Naj gre za pariške in milanske modne brvi, Hollywood ali ulice majhnih (pa tudi velikih) mest, dolgi lasje so vsepovsod »in«. So brezčasna klasika, ki pristaja vsem ženskam, ne glede na njihovo starost. Prav zaradi tega ne preseneča dejstvo, da so v zadnjih letih postali izjemno aktualni raznorazni podaljški za lase in lasni vstavki, ki jih je mogoče kupiti v specializiranih (tako klasičnih, kot spletnih) trgovinah, in s katerimi je mogoče v (bolj ali manj) kratkem času – odvisno od uporabljene metode podaljševanja – ustvariti dolge lase z več volumna.

Med lasnimi podaljški so trenutno najbolj popularni tako imenovani OxY clip on lasni podaljški oziroma OxY podaljški na špangice, s katerimi je mogoče v trenutku pričarati (vašim željam primerno) dolge in goste lase. Ker se tovrstni podaljški vstavljajo s pomočjo majhnih, s silikonom prevlečenih in na lasne podaljške pritrjenih špangic, ki jih je pred spanjem vedno potrebno sneti, je njihova uporaba primerna predvsem za tiste pripadnice nežnejšega spola, ki si želijo zgolj občasne spremembe svojega izgleda, visoko spete pričeske z več volumna (primerne za kako posebno priložnost) ali niso prepričane o tem, da bi jim dolgi lasje sploh pristajali. Samo vstavljanje je po zaslugi špangic nadvse hitro in preprosto, tako da dodatna pomoč pri vstavljanju sploh ni potrebna.

Dodatna aduta OxY podaljškov na špangice pa še predstavljata: njihova cena, saj so – v primerjavi z vsemi (pre)ostali vrstami lasnih podaljškov – cenovno najugodnejši ter dejstvo, da je ta metoda podaljševanja – zaradi načina pritrjevanja lasnih podaljškov, ki naravnih las ne poškoduje – vašim lasem najbolj prijazna. Ker so na voljo tako naravni, kot umetni OxY clip on podaljški, je njihova nega odvisna od samega materiala, iz katerega so narejeni. Medtem ko je za toploto občutljive umetne podaljške za lase mogoče (po)sušiti zgolj na zraku, oblikovati pa z navijalkami, lahko podaljške iz naravnih las (po)sušite s fenom, oblikujete pa z likalnikom in/ali kodralnikom; možno jih je tudi barvati.