Danes najdemo na trgu igre za otroke, ki so vseh različic in velikosti ter oblik. Ali so to kakšne miselne igre, ali samo neke navadne igrače ali celo pobarvanke s risanimi junaki, ki so našim otrokom všeč, ker so sedaj »IN«.

Posebej, če se osredotočimo na miselne igre, te igre namreč lahko otrokom izredno pomagajo, da se naučijo kaj sami in pa seveda ob naši pomoči. Posebej, kot so na primer kakšne sestavljanke, kjer mora prepoznavati barve, kako se jim reče, ali pa igre spomina, vse to je del procesa, da se otrok uči, je kot neka mala šola.

Sploh, ko so otroci še majhni, ko začenjajo spoznavati kaj je kaj, takrat se največ naučijo, ker so njihovi možgančki še sveži, mladi. Tako je tudi glede učenja tujega jezika. Majhen otrok se ga bo naučil zelo hitro, bolj hitro kot pa en 18-letni fant/punca. To je najbrž še tudi zato, ker majhne vse zanima, zanima jih ta nov svet v katerem rastejo in se učijo z veseljem in besede jim takoj ostanejo v glavi, ne pa starejši bolj kot smo, bolj pozabljamo.

Zato je odlično, da vašega malčka že od majhnega učite jezika kot kaj druga pa čeprav eni pravijo, da je to nesmiselno. Ne ni nesmiselno! To pa zato, ker si kot otroci veliko bolj zapomnijo stvari. In ni potrebno, da se že majhni učijo in učijo in nič igrajo. Ne to nikakor ne! Ampak vsak dan, če si starši vzamete pol urce, da se kaj novega naučite s svojim otrokom to je malenkost, in še vedno jim ostane cel dan za igranje kar je bistvo otroštva.