Trenutno najbolj uspešna metoda v spletnem marketingu, kar se tiče doseganja strank s pomočjo e-sporočil je pošiljanje newsletterjev.
Pošiljanje newsletterjev je eden od najbolj zapostavljenih a vseeno najbolj enostavnih načinov za doseganje ciljnih kupcev preko interneta s pošiljanjem e-novic .To je zelo poceni in nekompleksna oblika marketinga na potencialne kupce, ki zelo hitro pridobiva tudi na komercialni vrednosti.

Na trgu svoje usluge nudijo že številne spletne agencije in podjetja, ki za svoje naročnike pripravijo kreativna, prodajna spletna besedila, podjetjem pomagajo pri oglaševanju in promociji na najbolj znanih socialnih medijih, ali jim izdelajo poslovni blog. Poleg tega vam vsebinsko in grafično izdelajo e-sporočila (npr. e-newsletter), s katerimi lahko ostanete v stiku s svojimi starimi strankami in hkrati privabite nove. Eden izmed teh ponudnikov, ki ga priporočamo, je SqualoMail.

Poleg načrtovanja kampanj, določanja deleža ponudbe in novic v sporočilu, zbiranja e-mail naslovov ter pošiljanja, vam pri takem podjetju na koncu predajo še poročilo o uspehu. Torej koliko naslovnikov je odprlo e-mail sporočilo, kdo je kliknil na katero povezavo in kdo sedaj spada v katero prej določeno interesno skupino.

E-maile pošljejo tistim, ki so se večinoma že zanimali za vašo ponudbo, poleg tega pa vam to omogoča, da lahko na ta način osebno nagovorite veliko več potencialnih kupcev. Prva stvar, ki jo bodo storili namesto vas je zbiranje e-mail naslovov. V primeru, da za vaše podjetje potrebujete tovrsten način komunikacije z vašimi potencialnimi kupci lahko kontaktirate takšno podjetje, oni pa vam bodo povedali več o svojih storitvah.

Na vas bo le, da jim predate svoj seznam obstoječih e-mail naslovov in ciljne skupine, ki jih želite doseči. Oni bodo za vas pripravili ves potreben reklamni material, tekste in grafiko. Preden bodo newsletterje poslali prejemnikom, vam bodo poslali razne različice, da boste imeli možnost izbrati svoji stroki najbolj primerno. Ko boste z izdelkom popolnoma zadovoljni, ga bodo odposlali prejemnikom, za vas pa bodo pripravili tudi poročilo o uspešnosti.