Prijateljica je bila tik pred poroko, čez slaba dva tedna se je poročila. Za poroko si ženin in nevesta vedno želita, da je vreme najlepše, sončno, ker potem je poroka res top in da ni tistega nadležnega dežja. Deset dnevna napoved je bila tista dva tedna pred poroko glavna atrakcija, tista poglavitna stvar, ki jo je prijateljica, torej nevesta dvakrat dnevno pogledala.

Na njen najsrečnejši dan je kazalo da bo sončno in toplo vreme in logično, da je bila vesela, ker je takšna napoved. Nato so bili še samo trije dnevi pred poroko in še vedno je kazalo, da bo res toplo in takrat si je že mnogo bolj oddahnila in zadihala, kajti kazalo je, da poroka zaradi dežja ne bo šla po zlu, da ne bodo potrebovali svatje hoditi naokoli z dežniki.

In napočil je nato odločilni dan – torej poroka. Bilo nam je vsem zelo toplo in prijetno, nevesta in ženin pa tudi oba presrečna, ker je bil njun dan točno takšen kot sta ga načrtovala. Videla je, da te deset dnevne napovedi res delujejo in so res zelo točne, čeprav marsikdo reče, da polovico vremena baje kaže narobe. No, ali pa je mogoče prijateljica imela samo tako veliko srečo? Tega ne bomo nikoli vedeli! Glavno, da je bila poroka fenomenalna in da nam je bilo vsem lepo.