Vsi ljudje na Svetu imamo nekakšne navade, ki se drugim zdijo na nek način čudne. Slavni pa so vsem še bolj na očeh kot mi navadni smrtniki. Poglejmo si podrobneje nekaj takšnih navad.

Hitler
Ta diktator je bil skoraj vso svoje življenje vegetarijanec. Prepričan je namreč bil, da mu bo vegetarijanstvo pomagalo rešiti vse njegove probleme. Proti koncu druge svetovne vojne bi naj bilo že tako daleč, da je HItler jedel samo še čiste juhe in krompir. Zraven sebe pa je imel 15 preiizkuševalcev hrane, ki so morali vsako jed probati, počakati 45 minut in če je bilo vse vredu z njimi, je jedel tudi on.

Stalin
Stalin je svoje večerje imenoval kar igre, ki so zelo velikokrat trajale kar po 6 ur. Zraven hrane pa je moral biti tudi alkohol, velike količine alkohola. Skoraj vsak dan pa je njegov jedilnik vseboval orehe, česen, slive in šipek, ker so te jedi tradicionalne gruzijske, katere je Stalin oboževal.

Kim Jong II
Ta voditelj Severne Koreje pa je enostavno užival v juhi iz morskega psa in v pasjem mesu. Zaposlene je imel ženske, ki so skrbele, da so bila vsa njegova riževa zrna enako velika, enake barve in enake oblike.

Mussolini
Ta fašistični vodja je jedel predvsem solate z obilico česna, limoninega soka in oljčnega olja. Doma so jedli vedno ob točno določeni uri. Za mizo pa je vsak od njegovih družinskih članov imel svoje določeno mesto. Mussolini pa je vedno moral sesti zadnji k mizi, kot dokaz glavnega in glave družine.

Francois Duvalier
Bolj znan kot Papa Doc in predsednik Haitija. Bil je zelo bolan in njegova soproga ga je morala hraniti na žlico vse do njegove smrti. Imel pa je zelo bizaren način zabave. Zaprl se je v temnico, v kateri so bile stene obarvane živo rdeče. Tam pa je imel majhno luknjico, skozi katero je potihoma opazoval mučenje svojih nasprotnikov in sovražnikov.