Preko konzole lahko uporabnik tekalne steze NordicTrack Commercial 1750 dostopa do vseh zmožnosti tekalne steze in vse skupaj tudi nadzira. Upravlja lahko hitrost, naklon, Intermix Acoustics audio center, dvojna Autobreeze ventilatorja, in merilec srčnega utripa.
Posebej za merilec srčnega utripa obstajata dva načina uporabe. Prvi je, da uporabljamo brezžični prsni trak, ki nas ne bo oviral pri gibanju, drugi način pa je, da nam senzorji merijo pulz na ročajih naprave.
Plastenka in ventilatorja
Za uravnavanje telesne temperature med rekreacijo telo poskrbi s potenjem. Da ohranimo telo pri zdravju, moramo tekočino nadomestiti. Obe tekalni stezi imata dve držali za plastenko, ki ju lahko uporabimo za vse vrste energijskih napitkov. Poleg tega imata napravi tudi dva AutoBreeze ventilatorja, ki lahko pospešita proces.
Garancija
Obe tekalni stezi tako NordicTrack Elite 5700 kot NordicTrack Commercial 1750 imata doživljenjsko garancijo za okvir naprave in motor, posebno 5-letno garancijo za dele in elektroniko, in 2-letno garancijo za stroške popravila. S to velikodušno garancijo vam do konca življenja ne bo potrebno skrbeti, da bi naprava kdaj prenehala delovati.
Razlike
Kot je bilo omenjeno že na začetku, je NordicTrack Elite 5700 praktično enaka naprava kot popularni NordicTrack Commercial 1750, a prilagojena tako, da se prodaja zgolj v trgovini Sears. Zato odkrivanje razlik ni mačji kašelj. Seveda obstaja razlika v ceni, a tudi ta je dokaj nepomembna, saj razlika ni velika.
Če že moramo izpostaviti nekaj, je to morda skrb glede zagotovljene kvalitete. Ker gre za klon modela 1750, Elite 5700 kvalitetno gledano v celoti ne zadošča standardom modela 1750, na primer po hrupu. NordicTrack Elite 5700 naj bi ustvarjal več hrupa kot NordicTrack Commercial 1750.

Za razliko od Commercial 1750, Elite 5700 ni narejen iz delov za komercialno rabo. Zato je morda vredno razmisliti o življenjski dobi naprave, preden se odločimo za eno ali drugo.