Progresivna očala so »dva v enem« – za daljavo in za branje. Kot da nosite kar dvojna očala naenkrat. Zgornji del progresivnih stekel je namenjen za gledanje v daljavo, medtem ko je spodnji del namenjen za branje. Dioptrija na celotnem steklu se stopnjuje postopoma, neprekinjeno. Na steklih in pri gledanju ne vidite vidnih črt ali prelomov, ki jo imate zaradi razlike v dioptriji med zgornjim in spodnjim delom. Delo npr. za računalnikom pa vam omogoča gledanje skozi sredino stekel, kjer je dioptrija vmesna.

Poznamo pa tudi delovna progresivna očala, ki so prilagojena predvsem delu za računalnikom. Pri teh pa vam zgornji del stekel omogoča jasen pogled na razdalji do 2 m, spodnji del vam omogoča jasen pogled na droben tisk, a sredina vam nudi jasen pogled na monitor računalnika.

Imamo pa tudi bifokalna očala, ki so starejša oblika progresivnih očal. Ta očala pa imajo večji zgornji del namenjen za gledanje v daljavo, manjši spodnji del pa za gledanje na blizu. Pri teh steklih pa je viden prehod na vidnem polju, ki je med dioptrijama. Primerna so predvsem za starejše, saj se je nanje lažje privaditi in so cenovno ugodnejša.

Pri Optiki24 ponujajo ugodna progresivna očala že od 159,90 EUR naprej. Kliknite tukaj in obiščite stran – Optika24