web analytics

Dober par čevljev lahko bolje pomaga preživeti zimo

november 10, 2015

Dober par čevljev lahko bolje pomaga preživeti zimo. Lahko izberete čevlje, ki so topli in praktični ali čevlje, ki se nosijo kot modni dodatki ali pa imajo obe funkciji. Izbira ustreznih škornjev je lahko izjemno teška, še posebno, če iščete praktične in tople škornje, ki so tudi modni in jih boste nosili kot modni dodatek k obleki. Kot prvo morate premisliti za kakšno vreme potrebujete škornje in za kakšen teren. Če živite v izjemno mrzlem in zasneženem območju izberite visoke škornje z dobro izolacjo. Če pa živite bolj v mestu je pomembno uravnotežiti praktičnost s stilom.

Iskanje zimskih škornjev je lahko zamudno opravilo, predvsem zato ker morate upoštevati veliko dejavnikov pred nakupom. Najpomembnejši so toplina, udobje in hidroizolacija. Čevlji morajo vsekakor biti usklajeni tudi z ostalimi oblačili, zato so modni dodatki nujna zadeva. Za več informacij o modnih dodatkih lahko klikneš tukaj.

Toplota škornjev

Če ne želite hladnih nog morate biti pozorni na material v notrnjosti škornja. Priljubljena izbira so volna, akril in toplotni materiali. Shearling je material za podlogo, ki ga pogosto najdemo pri škornjih, ki se nosijo kot modni dodatki.

Udobje

Da bi bili škornji udobni morajo imeti dobre vložke, ki zagotavljajo podporo oboka in oblazinjenje.
To je še posebej pomembno, če nameravate nositi škornje dlje časa.

Hidroizolacija

Če hodite po snegu, vodi in snežni brozgi izberite škornje, ki so izdelani z vodoodpornimi materiali. Čeprav je težko najti modne škornje, ki so vodoodporni in se istočasno lahko nosijo kot modni dodatki, se lahko odločite za sloge, ki so zasnovani tako, da ohranjajo noge tople, svojo obliko in zagotavljajo udobje, kot naprimer dežni škornji.

Popularni stili

UGG škornji so najbolj priljubljeni zimski škornji, saj zagoravljajo dobro mešanico udobja in toplote, hkrati pa se nosijo kot modni dodatki. Gležnarji so druga izbira, saj se zelo prilegajo volnenim oblekam in kavbojkam.

Velikost škornjev

Iskanje zimskih škornjev v ustrezni velikosti je lahko nekoliko bolj zapleteno kot pri ostalih čevljih. Da bi našli zimske škornje prave velikosti morate poznati širino in dolžino stopala. V mislih morate imeti, da se velikosti razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Zimski čevlji ne bi smeli biti preveč tesni, saj več prostora za noge spodbuja toploto. Vendar ne izbirajte škornje, ki so preveč ohlapni, saj lahko povzročijo grd videz škornjev.

Vrste zimskih čevljev

Nekateri škornji so za pohodništvo, medtem ko drugi za sprehode po mestu ali za v službo…

Pac škornji
So škornji, ki imajo mehko notranjost in izolacijo za ohranitev toplote nog. Imajo tudi odstranljivo podlogo, ki pomaga pri hitrem sušenji, če postane notranji del moker. Lahko jih nosite za hojo po globokem snegu, kidanju snega, ribolovu na ledu,…

Lovski škornji
Ti škornji so lahki, robustni, imajo manj izolacije od drugih vrst zimskih čevljev. Primerni so za izlete skozi oster in težek teren.

Pohodniški čevlji
Se razlikujejo glede na stil in obliko, odvisno od vrste in dolžine pohoda.

Delovni škornji
Podobni so lovskim čevljem ampak na splošno vsebujejo debelejše usnje za boljšo trdnost in stabilnost škornja. Nosijo se lahko v težkih razmerah.

Oznake: , ,